Du verkar använda Internet Explorer. För att kunna använda vår webbplats behöver du byta till en annan webbläsare , t.ex. Chrome, Edge, Firefox eller Safari.
Som försäkringsbolag är vi stolta över att vara med och skapa möjligheter för våra kunder att förverkliga sina drömmar och leva sina liv fullt ut. Men som företag har vi också ett ansvar att bidra till ett hållbart samhälle och en hållbar framtid där våra barn och barnbarn kan växa upp och fortsätta utveckla sina drömmar.
För oss på Trygg-Hansa ska trygghet och hållbarhet genomsyra allt vi gör, från utveckling av produkter och tjänster till vår skadehantering, vårt skadeförebyggande arbete och våra kundkontakter. Allt utgår självklart från hur vi själva agerar varje dag.
Vi arbetar även för att integrera miljömässigt- och socialt ansvarstagande i vår egen verksamhet och i vårt arbete med att hantera skador. Att arbeta för ett hållbart arbetsliv, med engagerade och motiverade medarbetare, och att minska vår egen miljöpåverkan är en grund för att vi ska kunna vara en attraktiv arbetsgivare och på ett trovärdigt sätt kunna ställa hållbarhetskrav på våra leverantörer.
Att förebygga olyckor i hemmet, på fritiden och i trafiken, är något som både vi och våra kunder prioriterar högt. Ett av Trygg-Hansas fokusområden inom hållbarhet har till exempel sedan länge varit säkerhet i och kring vatten.
För att vara långsiktigt hållbara är det självklart också viktigt vi med vår affär kan möta nya trender i samhället och bidra till mer hållbara konsumtionsmönster hos våra kunder.
Läs mer om Ansvar och engagemang
Läs mer om Hållbar skadehantering
Läs mer om Trygghet och skadeförebyggande
Läs mer om Drivkraft för en hållbar ekonomisk utveckling
Trygg-Hansas Forskningsstiftelse främjar sedan 1981 forskning inom försäkringsnära områden som syftar till att förhindra och förebygga skador och sjukdomar på både personer och egendomar. Målsättningen är att resultaten från forskningsprojekten ska bidra med viktiga insikter för Trygg-Hansa och våra kunder.
Stiftelsen delar ut cirka två miljoner kronor i forskningsanslag varje år. Forskningsstiftelsen stödjer forskning inom områden som bidrar till ett långsiktigt hållbart samhälle. Det kan till exempel handla om vattensäkerhet, att fördjupa kunskapen om forskning om fosterdiagnostik, neuropsykiatriska funktionsnedsättningar eller behandling av barn som skadats på grund av trauman.
Ansökan för forskningsmedel för projekt under 2025 är stängd. Besked om beviljade projektanslag ges i slutet av november. Beviljade projekt förväntas leda till vetenskaplig publicering.
Styrelsen i Trygg-Hansas forskningsstiftelse består av tre ordinarie ledamöter som utses och förnyas av Trygg-Hansas vd på treårsbasis. En forskningsnämnd med externa representanter från bland annat universitet, sjukhus, brand- och trafikskadeorganisationer är knuten till forskningsstiftelsen. Forskningsnämnden har en rådgivande roll gentemot stiftelsens styrelse och har i uppgift att inför varje utlysning av forskningsanslag ge förslag på områden där anslag kan vara lämpliga att ges. Alla områden ska vara försäkringsnära.
Vid frågor om Trygg-Hansas forskningsstiftelse, kontakta oss på: forskningsstiftelsen@trygghansa.se
Vill du veta mer om vårt hållbarhetsarbete? Har du synpunkter eller idéer som du vill dela med oss?Då är du varmt välkommen att höra av dig till oss.